Imal' šta slatko?,  Uncategorized

Knedle sa džemom – #LIDLCHEFTALENTSHOW

Lidl Hrvatska je pozvao blogere da zavrnu rukave i naprave naše tradicionalno jelo! Evo i mene dragi Lidl Hrvatska sa jednim receptom za sladokusce! 🙂

Više od ičega volim slatko i više od ičega volim knedle pa sam baš zato odlučila podijeliti s vama recept koji mi pravimo već godinama. Vjerujem da svi pravimo na sličan ili gotovo isti način, razlika je samo u filu 🙂 Knedle su jedno od onih tradicionalnih jela koje valjda svatko voli. Možete ih raditi sa šljivama ali meni su draže ove, sa džemom!

#lidlchef #Lidlokusisvojzavicaj #LIDLCHEFTALENTSHOW

Potrebno vam je:

  • 500 g krumpira Okusi svoj zavičaj
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 jaje okusi zavičaja
  • 1 teglica džema od visnje i smokve Okusi zavičaja
  • 150 g šećera
  • 200 g krušnih mrvica
  • 100 ml ulja

Prvo ogulite krumpir i narežite ga na kockice, kao za pire. Kuhajte ga dok ne postane mekan, cca 20ak minuta. Procjedite krumpir i napravite pire od njega, dok je još vruć. Pustite ga da se prohladi.

Prohlađenom krumpiru dodajte jedno jaje i 500 g brašna. Umjesite glatko tijesto. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto debljine pola centrimetra i režite na kvadratiće. Veličinu odredite sami, ovisno o tome kolike knedle želite.

U sredinu svakog kvadratića stavite žličicu džema od višnje i smokve Okusi zavičaja, pažljivo zatvorite rubove knedle i formirajte u kuglu- knedlu.

U veći lonac stavite kuhati vodu. Kada je voda prokuhala, stavite knedle u nju i kuhajte ih na laganoj vatri. Knedle su gotove kada isplivaju na površinu.

U tavu dodajte ulje i pustite da se zagrije. Na zagrijano ulje dodajte krušne mrvice i pržite ih do zlatno žute boje. Knedle vadite iz vode cjediljkom i stavite ih direktno na mrvice i pažljivo promješajte, kako biste ih omotali u hrskavi omotač. Pospite šećerom i uživajte!

 

Dobar tek!

 

Ena sa Foodgasma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *